Inburgeren maar!
Door: webmaster
05 Mei 2008 | Suriname, Paramaribo
Een beetje snel, maar daar is ze weer!
Zaterdagavond zijn we Surinaamse tijd rond half 6 geland, na 10 uur opgevouwen te hebben gezeten in het vliegtuig. De vlucht is goed verlopen, we hadden alleen een uurtje vertraging door de strenge beveiliging op schiphol en omdat de Surinamers gewoon niet erg snel zijn..
We werden opgehaald door een taxichauffeur die ons eerst langs een supermarkt bracht voor de eerste boodschappen en daarna heeft hij ons afgezet bij het huisje, waar de huisbaas met onze waakhond op ons wachtte.
Uiteindelijk zijn we er toen erachter gekomen dat we ook nog huisgenootjes hadden! Wel gezellig, zo met zijn vijven in een huis! Weer eens wat anders...
We hebben zelfs huisdieren! Een waakhond tegen inbrekers die er nogal rond lopen, alleen doet ie niet echt zijn werk. Verder vliegen er een heleboel muggen die gelukkig door onze gekko's worden opgegeten. Je bent in ieder geval nooit alleen thuis.
Wat echt wennen is, is dat alles hier op het dooie gemakje gaat en iedereen neemt ook echt lang de tijd.
Verder is het hier ook wennen aan het weer. Het is bloedheet waardoor je eigenlijk geen zin hebt om ook echt iets uit te voeren. Vandaar ook dat wij nog niks gedaan hebben hier..
Sinds we zijn aangekomen hebben we ook alleen maar tropische stortbuien gehad met een half uurtje zon! Maar gelukkig schijnt het volgende week beter te worden!
Wat echt een hel is, is het douchen! Het water is zo verschrikkelijk koud, dat ik er ook echt maar 2 minuten voor nodig heb om alles te doen!
Verder is het hier echt een shopwalhalla! Doordat de SRD meekoerst op de Amerikaanse dollar, is alles hier supergoedkoop! Een taxi naar de andere kant van de stad kost maar 1,50 Euro.. Geen reden om te fietsen of te lopen dus! Liever lui dan moe ..
Voor de mensen onder ons die een keer willen bellen of smsen, heb ik een nieuw Surinaams nummer:
+5978520158
Voor de mensen die een kaartje willen sturen is het adres:
Stoelmanstraat 42
Paramaribo
(ze kennen hier geen postcodes, dus dat scheelt weer inkt)
De zon begint eindelijk te schijnen, dus het is tijd om weer naar buiten te gaan! Ik hou jullie uiteraard op de hoogte!
Liefs
Marloes
+5978520158
Voor de mensen die een kaartje willen sturen is het adres:
Stoelmanstraat 42
Paramaribo
(ze kennen hier geen postcodes, dus dat scheelt weer inkt)
Liefs
Marloes
05 Mei 2008 - 15:55
Broertje:
"Geen reden om te fietsen of te lopen dus! Liever lui dan moe .. "
Like your style! :D -
05 Mei 2008 - 16:36
Merel:
Haay Marloes,
Ik sla gelijk je telefoonnummer op! We spreken snel wat af! Gezellig! Het weer wordt idd beter.. vanaf morgen lekker veel zon!
See you soon!
Liefs,
Merel -
05 Mei 2008 - 16:46
Carool:
Hee Loes! Leuk berichtje:) Hoe staat het met de spinnen daar?:)2 minuten douchen is zeker erg snel. Veel plezier nog. Toevallig hier ook zon en naar het strand geweest.X Carool -
05 Mei 2008 - 16:51
Naath:
Loes!
Leuk om wat te horen! :D
Gelukkig ben je helemaal goed aangekomen na die lange vliegreis! Nooit genoeg beenruimte he voor ons ;)
Wel balen van het weer, maar dat komt vast helemaal goed!
Enne das niks voor jou zeg om zo kort onder de douche te staan!! Naja heb je iets om naar uit te kijken als je weer naar huis gaat!
Hoop snel weer wat te horen, vind het echt leuk al jullie verhalen! :D
Have fun!!
Kus -
05 Mei 2008 - 16:54
Suus:
Loes en 2 minuten onder de douche..??
Dat kan echt niet hoor!!
Blij dat alles goed is gegaan!
Sla je nummer gelijk op en dan bellen/smsen we snel weer een keer!!
Kusje!
05 Mei 2008 - 17:19
Mam:
hai lieverd, dat douchen lijkt me ook wel wat voor hier lekker snel allemaal!!! Have fun !!!! liefs mam -
05 Mei 2008 - 19:44
De Berregies:
Nou Marloes dat is echt ff inburgeren, een eerste indruk is nooit weg toch, wat dat koude water betreft het went echt waar straks sta je gewoon weer een half uur onder de douche, groetjes -
06 Mei 2008 - 05:42
Ingrid:
Hee zit ik net een berichtje achter te laten staat er al weer een nieuw verhaaltje. Ik heb hem door ha ha ...lekker warm die eerste paar dagen, gaat over en dan wil je niet anders, groetjes ink -
06 Mei 2008 - 11:23
Carol:
Haha geweldig die Surinaamse cultuur ;)
In Spanje kunnen ze er ook wat van.. Alles op het gemakje.
Wat leuk al die huisdieren, is echt wat voor jou ;)
Nou ik probeer je verhalen bij te houden en die van Chris en ik wens jullie een leuke (leerzame) tijd toe ;)
Kusje Pabomutsje Carol -
06 Mei 2008 - 14:22
Marjolijn:
Hee Loesjee!
Leuk om je verhalen te lezen!:)
2 min. douchen is nou echt wat voor jou haha!:D
Gelukkig krijgen jullie beter weer, want alleen regenbuien is natuurlijk ook niks! Hier schijnt de zon ook aardig! Heerlijk!
Liefs Mar
06 Mei 2008 - 16:16
Kimmetje:
Mloesje !!
Suupr cool om je belevenissen te lezen! Ik hóór je het gewoon zeggen op de manier hoe je schrijft :D
Lekker zo'n koude douche.. Brr!
Veel plezier nog! Niet te veel zuchten en kreunen en steunen he met dat lekkere weertje bij je ;)
Kussie!
Ps. Doe je al je huisdieren de groeten van me..? Inclusief "Mr Gekko"! Kicke beessies zijn dat :D -
06 Mei 2008 - 18:49
Annet:
lekker zo'n koude douche ben je meteen weer wakker.hopelijk wen je gauw aan de warmte zodat je iets kan gaan ondernemen.veel plezier liefs Annet -
07 Mei 2008 - 08:53
Mary:
Hoi Marloes,
Blij dat alles goed is gegaan.
Gelukkig hebben we hier ook mooi weer.
groetjes
Namens als je Intratuin collega's -
10 Mei 2008 - 18:58
Opa En Oma :
hallo marloes we hebben bij tante Annet je site gekeken leuke foto's en we hopen dat je het naar je zin hebt tot horens vel plezier xxx -
12 Mei 2008 - 18:32
De Dijkies:
Hai Marloes,
eindelijk je berichten gelezen...klinkt heel positief!! Behalve die douche dan,haha.
Veel plezier daar. -
13 Mei 2008 - 12:11
Monica:
hee marloes
ben net terug van vakantie, dus lees nu pas je verhaaltje.... wat een ervaringen he! en die koude douche.... mmmmmm ben je wel lekker fris..... hahahahaha.
Enne..... die al te lui worden he!
veel fun
groetjes monica -
29 December 2011 - 12:04
Femke:
Hey Marloes,
Ik sta op het punt om ook een kamer te huren aan de Stoelmanstraat 42. Maar ik wou even weten of er een tuin aangwezig is om te zonnen (ik zit namelijk te twijfelen tussen 2 kamers...1 met tuin..andere zonder (?). Dus, zou jij me dit kunnen laten weten?
Femke
fem86@hotmail.com